oktober 2, 2015

Hälsporre Inlägg som fungerar vid Ont i Hälen

Fungerar Hälsporre inlägg när du har ont i hälen?

Ont i hälen?

Du är inte ensam!

Hälsporre är en av de absolut vanligaste orsaken till att smärta vid hälen uppstår. . Hälsporren är oftast ett resultat av en överbelastning av plantarfascian (senstråket i hålfoten) och dess fäste.

Varför har du fått din hälsporre?

hälsporre inlägg Du har fått en så kallad hälsporre orsakas av att senstråket under hålfoten (platar fascia) överbelastas, kanske av att man stått eller gått ovanligt mycket.

Ibland kan det faktiskt vara så enkelt att ett skobyte kan vara orsaken. Detta då skobytet i sig medför en förändring av belastningen.

Man tror också att det lättare uppstår hälsporre om man använder skor med stum och tunn sula. Men, skadan kan också uppstå utan synbar anledning.

Första tiden efter att problemen uppstått finns ofta en inflammation, vilket egentligen är en naturlig del av läkningsprocessen.

Anledningen till att man har ont även efter denna fas kan vara att det bildas en förtjockning och/eller ett ökat blodflöde i den skadade senans vävnad.

Stockholm Tel: 08-124 42 799 | Göteborg Tel: 031-313 05 99 | Malmö Tel: 040-684 93 77

Vad är hälsporre inlägg?

För att få lindring och för att kunna fungera i vardagen, även när man lider av det smärtsamma tillståndet hälsporre, hälsporre-inlägg hos kiropraktordirektär hälsporre inlägg ett mycket viktigt instrument.

Hälsporre inlägg kan vara vanliga ortopediska skoinlägg eller individuellt avgjutna hälsporre inlägg som är specifikt anpassade efter just din fot.

Med ett hälsporre inlägg i skon avlastas hålfoten och hälsporren (plantar fasciit) och du kan både stå och gå med en mer normal belastning.

Det minskar smärtan och gör också att du får ett mer normalt gångmönster.

Avlastningen du får med hjälp av hälsporre inlägg gör också att läkningen av skadan går snabbare.

Det har gjorts studier på kopp formade hälsporre inlägg, och det har visat sig att tjockleken på hälens fettkudde ökar och att trycket under hälen därför minskar.

Stockholm Tel: 08-124 42 799 | Göteborg Tel: 031-313 05 99 | Malmö Tel: 040-684 93 77

Hälsporre inlägg i kombination med andra behandlingar

Ett hälsporre inlägg ger både avlastning av hålfot och plantar fascia, men det kan också korrigera en ogynnsam fotpositionering, och ger därmed bättre stabilitet i hela foten.

För många kan användande av hälsporre inlägg leda till en total utläkning.

Men, om man kombinerar avlastningen som ett hälsporre inlägg ger, med en stötvågsbehandling ökar chanserna för en ännu snabbare besvärsfrihet.

Finns det gemensamma faktorer hos dem som får hälsporre?

Hälsporre är vanligast bland de som går eller springer mycket, men kan också orsakas av övervikt som gör att man får en fel- eller överbelastning på hälen.

Den genomsnittlige patienten är mellan 40 och 50 år. Även andra åldrar kan dock drabbas av hälsporre.

Vilka symptom kan lindras av Hälsporre inlägg?

Har du hälsporre har du vanligtvis ont rakt under hälen, eller i framkant och insida av hälen.

Du kan också känna smärta under hålfoten som strålar upp längs insidan av hälbenet.

Ofta gör det mest ont vid de första stegen på morgonen eller efter vila och smärtan avtar sedan efter aktivitet. Ibland kan man känna domningar på utsidan av fotsulan och det kan göra ont när man går på tå eller på hälen.

När man har stora besvär kan det även göra ont vid vila.

De flesta upplever att det gör mindre ont att gå med skor än barfota, och ju mer dämpande skorna är desto större lindring ger de.

Den allra bästa lindringen, och också en del av behandlingen är speciella hälsporre inlägg som avlastar och ger dig möjlighet att leva ett så normalt liv som möjligt utan de begränsningar som smärtan annars sätter.

Stockholm Tel: 08-124 42 799 | Göteborg Tel: 031-313 05 99 | Malmö Tel: 040-684 93 77

Hur behandlas hälsporre?

Hälsporre läker ut av sig själv, men läkningen kan ta lång tid. Sök därför hjälp hos en av vår legitimerade och erfarnabehandling av hälsporre hos kiropraktor direkt naprapater eller kiropraktorer.

Din behandlar hjälper dig att få lindring av smärta samt möjlighet till en snabbare läkningsprocess.

Hos en av våra behandlare kan du få stötvågsbehandling som visat sig vara effektiv för att minska smärtan och påskynda läkeprocessen.

Akupunktur kan också vara en effektiv behandling för att minska besvären.

Speciella skor med hälsporre inlägg och som har extra dämpning i sulan ger minskade besvär och gör att du kan stå och gå under den tid det tar att läka ut skadan.

Ortopediska hälsporre inlägg ger snabbt minskade besvär och är en mycket vanlig behandling.

En relativt ny metod är hälsporre inlägg i form av hälkopp.

Dessa hälsporre inlägg är en djup och styv kopp som ger avlastning för hälen och ett ännu bättre stöd än traditionella hälsporre inlägg.

Vi samarbetar med de mest seriösa och erfarna specialisterna på hälsporre inlägg.
Rehabilitering och förebyggande

För att undvika att besvären med hälsporre kommer tillbaka, och för att i framtiden få en adekvat avlastning är det viktigt med rehabträning för att bygga upp muskulaturen i foten.

Även under tiden du lider av hälsporre är det viktigt att träna genom att stretcha plantar fascian och den långa och korta vadmuskeln några gånger om dagen.

Böj och sträck tårna flera gånger under dagen, och träna långsamma tåhävningar med uppböjda tår.

Hälsporre stetchning av foten och vad kan ge effektiv lindring vid redan uppkommen hälsporre, men kan alltså också ha en förebyggande effekt.

Undvik att gå barfota, och använd dämpade skor eller hälsporre inlägg om du redan har hälsporre.

Stockholm Tel: 08-124 42 799 | Göteborg Tel: 031-313 05 99 | Malmö Tel: 040-684 93 77