november 2, 2015

Ont i Armbågen? Då behövs Kiropraktor!

Har du smärta & ont i armbågen

Tennisarmbåge är den vanligaste orsaken till att du fått ont i armbågen.ont i armbågen behandling

Tennisarmbåge (lateral epikondylit) kallas också ibland för musarm eftersom flitigt användande av datormus också gör att senorna i armledens utsida blir utmattade och överbelastade.

Men, om du har ont i armbågen behöver det inte nödvändigtvis vara tennisarmbåge.

Det kan också handla om så kallad golfarmbåge, som orsakas av en nedbrytning av senorna på armledens insida.

Det är, med andra ord, var du har ont i armbågen som avgör vilken typ av armbågsskada du har.

Varför har du fått ont i armbågen?

En akut skada, som ett fall eller ett slag kan naturligtvis ge smärta, men den vanligaste orsaken till att du får ont i armbågen är en överbelastning av något slag.

Om du har ont i armbågen på grund av tennisarmbåge beror det på att upprepade, monotona rörelser, med handledssträckningar där underarmen används har överbelastat senorna vid armbågens utsida, så att den börjar brytas ned.

Om problemen gäller senorna på insidan av armbågen kallas det golfarmbåge, men orsaken är densamma, nämligen överbelastning och utmattning av senorna.

Idrottsskador som kan ha gjort att du har ont i armbågen

Bland idrottsskadorna talar man också om skidarmbåge, som ger ont i armbågen med smärtor som lätt kan ont i armbågen pga tennisarmbågeförväxlas med tennisarmbåge.

Skidarmbåge heter på latin triceps trendialgi, och orsakas på grund av långvarig aktivering av tricepsmuskeln, som exempelvis vid skidåkning men också styrketräning kan orsaka denna typ av armbågsskada.

Även om skadorna ofta beror på just upprepade monotona rörelser, kan orsaken ibland också vara rent tekniska, som att du har ett för litet grepp på racketen, för hårt spända strängar,.

Det kan även vara så att du har en lite sämre backhand som gör att rörelsen blir felaktig för kroppen.

För att undvika framtida problem är det då viktigt att träna på rätt sätt, och se till att man har bra utrustning för sin sport eller aktivitet.

Det här har Du gemensamt med andra som fått Ont i armbågen

De som vanligtvis drabbas av ont i armbågen är personer som använder armen i en upprepad monoton rörelse, som till exempel idrottare som spelar tennis eller golf.

Men även om namnen på armbågsproblemen för tankarna till idrott, kan naturligtvis också andra personer drabbas av dessa besvär.

Aktiviteter där du utför en ensidig rörelse, som till exempel när du målar, skriver för hand eller skruvar med skruvmejsel under en längre tid kan också göra att du får ont i armbågen.

Symptom på Ont i armbågen. Då behövs Kiropraktor Behandling!

Symptomen ser lite olika ut beroende på vad du har drabbats av.Behandling vid värk & ont i armbågen

Om du har ont i armbågens insida, en smärta som kan stråla ner över överarmen och underarmens insida har du troligen drabbats av golfarmbåge.

Du känner också att handleden blir svag, och att det gör ont när du lyfter en kopp, öppnar en dörr eller vrider ur en trasa, till exempel.

Du får ont i armbågen när du tränar eller arbetar och smärtan kan förvärras när du använder armen. Om överbelastningen fortsätter är det också risk att du får ont i armbågen även vid vila.

Symptomen vid tennisarmbåge är ungefär likadana, men i detta fall sitter smärtan på utsidan av armbågen, och den kan stråla ut längs armens utsida.

Behandling när du har Ont i armbågen

Armbågsbesvären går vanligen över av sig själva så småningom, men för att slippa smärtan och påskynda tillfrisknandet kan du få hjälp hos en kiropraktor.

Obehandlad tennisarmbåge tar i snitt ett år att läka ut, så du kan få mycket värdefull hjälp hos din kiropraktor.

Man kan korrigera eventuella fel i rygg, nacke eller axlar, som kan vara den grundläggande orsaken till att du har ont i axeln.

Du får också behandling som förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur skyndar på läkeprocessen.

Sök hjälp i tid, innan besvären hunnit bli mer eller mindre kroniska, så kan du snabbare bli problemfri.

En vanlig, och effektiv behandlingsform vid tennisarmbåge och golfarmbåge är stötvågsbehandling.

Men, man gör alltid en noggrann undersökning vid första besöket, för att kartlägga varifrån just dina armbågssmärtor kommer.

En av våra erfarna & legitimerade kiropraktorer har bra och effektiva behandlingsmetoder att tillgå vare sig det handlar om att du har ont i armbågen på grund av en lokal överansträngning eller om besvären kommer från andra, omkringliggande, strukturer.

Ofta kombinerar man olika manuella tekniker med muskulära tekniker och olika träningsprogram.

Hur kan du undvika att få ont i armbågen?

Om du redan har ont i armbågen, och har drabbats av tennisarmbåge är det viktigt att du vilar, och du kan också
Kiropraktor Direkt behandlar dig med ont i armbågen använda ett stöd för den skadade senan under läkningen.

För att undvika liknande skador i fortsättningen är det viktigt att se över belastningsbilden, både på jobbet och på fritiden.

Träning som stärker muskulaturen, och också stärker själva senan ger en förebyggande effekt, liksom träning som korrigerar tekniska felställningar eller belastningar under aktivitet.

Som för de flesta skador och besvär, är träning som stärker muskulaturen ett bra skydd även då du vill slippa att få ont i armbågen när du utför arbete, sport eller andra aktiviteter.