september 13, 2016

Tennisarmbåge Övningar

Tennisarmbåge Övningar som hjälper

När man har tennisarmbåge så har man ont i muskelfästen som sitter på armbågens utsida. Man kan få tennisarmbåge på flera sätt, bland annat genom tennis som namnet antyder. Men man kan få det rent allmänt av enformiga rörelser eller genom att överanstränga sina muskler. Ofta går symtomen bort utan behandling. Men i vissa fall kan besvären bli jobbiga och komma i vägen i ens vardag.


Som tur är så kan man till stor del träna bort tennisarmbåge. Man kan också förebygga sjukdomen genom att regelbundet träna då den är vanligare bland otränade människor. Tennisarmbåge övningar finns tillgängliga i många olika former beroende på var man får dem ifrån. Resultaten kan variera en del så det gäller att testa olika övningar för att hitta de som funkar för just dig.

Stretchning

Att stretcha är ett enkelt och effektivt sätt att träna bort tennisarmbåge. Det fungerar väl enligt många för att mildra smärtan man får. Att stretcha rätt vid tennisarmbåge är inte heller svårt. Du böjer handleden inåt, mot din handflata. Samtidigt som du håller den positionen med hjälp av din andra hand så sträcker du armen tills området stretchas ordentligt. Det får gärna kännas men inte så att det gör ont efteråt. Håll den ställningen i ungefär en halv minut och upprepa ett par gånger.

Friktionsbehandling

Att använda friktion vid tennisarmbåge har också visat sig vara effektivt. Det är också väldigt enkelt precis som att stretcha. Det du ska göra är att massera lätt över benknölen. Alltså vid muskelfästet där du har ont. Massera varsamt, det får gärna kännas lite men det ska inte göra ont. Att massera det drabbade området då och då kan lindra smärta och besvär. Detta då massage ökar blodflödet i området så att det lättare kan slappna av och läkas.

Handledslyft

Denna typ av övning är lite mer av en träning än en lindrande behandling. Det innebär att man har ett gummiband som används vid rehabilitering, något man kan köpa eller få genom vården. För att utföra övningen så fäster du gummibandet under din fot och håller i den andra änden med handen. Håll i den i ett stadigt grepp med den arm som du har tennisarmbåge i. Sedan vilar du med armbågen i knäet, sedan böjer du handleden nedåt. Och fortsätt sedan med att lyfta den uppåt. Upprepa denna rörelse tio gånger och i tre set för bästa resultat. Det kommer göra lite ont om du har en otränad arm men i längden kommer det kännas skönt.

Andra Tennisarmbåge övningar

Ifall man är osäker på vilka övningar man ska utföra eller vad som är mest optimalt för just dig så kan man kontakta vården. Det kan till exempel handla om en naprapat, kiropraktor eller sjukgymnast. Dessa kan ordna träningsprogram för en vid bland annat tennisarmbåge. På så sätt kan du få hjälp av en utbildad expert så att du lättare kan bli frisk. Har man testat olika övningar och behandlingar själv och inte märker av resultat bör man söka vård. Det går trotsallt att behandla tennisarmbåge så det finns ingen anledning att sitta med smärtan onödigt länge.

Tennisarmbåge övningar