september 13, 2016

Tennisarmbåge Symptom

Vilka Tennisarmbåge symptomer finns det?

Tennisarmbåge är en åkomma man kan få på flera olika sätt. De som inte tränar regelbundet drabbas oftare. Man kan få tennisarmbåge bland annat genom att spela tennis, överanstränga sin arm eller genom enformiga rörelser. Ofta så kopplas tennisarmbåge till en smärta som sitter i muskelfästena man har på utsidan av armbågen.
Men det finns en mängd olika Tennisarmbåge symtpom  man kan utveckla. Det kan bland annat variera från person till person men kan också handla om hur allvarlig skadan är. Om man felbehandlar skadan eller om man missköter sig så kan man också få värre symtom i vissa fall.

Symtom vid tennisarmbåge

Man kan få olika tennisarmbåge symptom beroende på hur man hanterar sin skada. Det vanligaste är att man får ont på utsidan av armbågen och ovansidan av underarmen. Det är där de påverkade musklerna sitter och det kan i vissa fall göra riktigt ont när man drabbas. Denna smärta kan också bete sig annorlunda från olika personer. I vissa fall kan du också få ont när du vrider underarmen och du kan bli väldigt öm på utsidan av din armbåge.
Tennisarmbåge kan också påverka ens vardag genom att du får problem att göra vissa saker. Detta kommer bland annat från att du i vissa fall kan få svårt att gripa hårt om saker. Detta kan orsaka en hel del problem om du har ett fysiskt krävande arbete som kräver just att du greppar hårt. Ifall man blir påverkad i arbetet så är det ännu viktigare att man få tennisarmbåge behandling.
Men det stannar inte vid att gripa saker. Du kan få rent allmänt problem med att lyfta otympliga saker. Dessa behöver dock inte vara tunga i alla fall. Det kan handla om otympliga saker som till exempel tetrapack och liknande som anstränger armen och dess muskler när du greppar dem. Det är med andra ord inte bara i arbetet du kan bli påverkad utan också i din vardag.
I vissa fall när tennisarmbåge symptom blir värre så kan du också drabbas av stelhet. Detta kan du bland annat drabbas av när du inte kontinuerligt behandlar åkomman genom övningar såsom stretchningar. Denna stelhet kan göra att du blir stoppad från att göra vissa rörelser och fungera normalt i din vardag.

Tennisarmbåge diagnos

I många fall behöver man ingen behandling för tennisarmbåge. Utan för många så går symtomen över efter en tid. Men ifall den inte gör det eller om det börjar påverka en i livet så är det bäst att man söker hjälp. Hjälp i form av tennisarmbåge behandling finns i många olika former.
Så har man inte blivit bättre inom ett par veckor kan man söka vård. Detta görs genom antingen en vårdcentral eller direkt till en kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast. Dessa kan komma med träningsprogram och manuell behandling som hjälper dig i livet. Då kan du dels slippa en del av smärtan men också få hjälp i läkningsprocessen så att du snabbare kan återgå till arbetet. Det är också relativt lätt att behandla så det finns ingen anledning att sitta hemma med smärta.

tennisarmbåge symptom