juli 31, 2012

Kiropraktor Stockholm

Det finns en rad med anledningar till varför man behöver gå till en kiropraktor akut. Det kan handla om ryggskott, nackspärr, tennisarmbåge, musarm eller en idrottsskada där ledbanden skadats i till exempel foten. Dessa skador kommer lätt i vägen för ens liv och kan orsaka problem i arbetet. I vissa fall kan man också behöva sjukskriva sig och sluta med att träna.

Men hjälp finns att få, på Kiropraktor Direkt kan du få behandling för en mängd olika skador. En kiropraktisk justering kan inte bara mildra dina smärtor utan det kan också hjälpa till i läkningsprocessen så att du snabbare blir frisk och kan återgå till din vardag och ditt arbete. Man behöver alltså inte sitta hemma med smärtor och problem utan istället kan man besöka en kiropraktor i Stockholm.

Hur kiropraktik fungerar

En bra kiropraktor Stockholm kan hjälpa dig på flera olika sätt. Det handlar inte om en enda universell behandling som man erbjuder på Stockholms kiropraktorklinik utan man anpassar behandlingen efter patienten. På så sätt kan man ge den mest optimala vården för just dina skador.

 

Vid ens första besök på en av våra kliniker så får man en noggrann undersökning. Man undersöker då skadan och orsaken till den så att man kan anpassa behandlingen därefter. Man får också sin första behandling för att börja läkningsprocessen och smärtlindringen.

Aktiv kiropraktik handlar främst om manuella justeringar där man använder händerna. Syftet med en kiropraktisk justering är att leden ska återfå sin rörlighet och funktion. Det gör att man ofta kan få omedelbar symtomlindring så att man bättre kan använda leden i vardagen. Utöver att man kan få lindring så innebär detta att blodflödet också blir bättre i lederna. Ett bättre blodflöde låter kroppen snabbare läka sig vilket är målet med behandlingen.

 

Akut kiropraktisk behandling

Men du behöver inte vänta tills du blir sjuk eller skadad för att få behandling. En kiropraktisk justering kan också användas i mer förebyggande syfte. Om du ofta tränar hårt eller är aktiv inom en idrott så är det viktigt att man håller kroppen i trim. En kiropraktor Stockholm kan hjälpa dig hålla kroppen frisk så att du löper en mindre risk att bli allvarligt skadad. Det är effektivt bland annat mot ligamentskador i benen och fötter ifall man springer mycket eller är aktiv i till exempel fotboll eller ishockey.

Beroende på vad för skada du har kommer också behandlingen kunna variera. En kiropraktisk justering är inte alltid den mest optimala behandlingen. Men våra kiropraktorer i Stockholm är inte begränsade till endast den formen av behandling. Man kan också använda sig utav massage. Det mjukar upp vävnaden och musklerna och leder till att dina ömmande muskler kan slappna av, vilket minskar smärta och stelhet.

Utöver det finns det också muskeltöjning som minskar smärtan när man har stela muskler i till exempel nacke, axlar eller rygg. Man sträcker då ut musklerna och töjer dem försiktigt. I vissa fall använder man sig istället av metoder som triggerpunktsbehandling eller traktionsbehandling beroende på vad för skada just du har.

Våra kiropraktorer i Stockholm

Att kunna få hjälp är en självklarhet när man skadat sig. Men man ska också kunna få hjälp snabbt och nära sig. Kiropraktor Direkt har flera kliniker i Stockholm för kiropraktik där du kan få hjälp utav legitimerade kiropraktorer. De har lång erfarenhet och är specialister på en rad olika skador och åkommor. Det är otroligt viktigt att du går till just en legitimerad kiropraktor eftersom man behöver rätt utbildning för att inte skada patienterna.

Du kan med andra ord känna dig trygg hos oss och den behandling du får. Våra kiropraktor Stockholm kliniker kommer att erbjuda dig den behandling och rådgivning som behövs för att just du ska kunna få lindring. Så sitt inte hemma med smärta och bekymmer utan boka en tid hos oss så att vi kan hjälpa dig redan idag.

 

Läs även mer  om kiropraktor behandlingKiropraktor Göteborg & Kiropraktor Malmö